Kils Slakteri AB startades 2010 och är ett modernt, småskaligt slakteri som arbetar för ett närproducerat kött med hög kvalitet och god djuromsorg. Slakteriet erbjuder kött från nöt, lamm, älg samt gris.
Kils Slakteri levererar till utvalda butiker och restauranger men även direkt till hushållen. I dagsläget legoslaktas djuren på Dahlbergs Slakteri i Brålanda, varefter de hängmöras och styckas i Kil.
Företaget består i dagsläget av 4 anställda som tillsammans besitter många års erfarenhet inom slakt, styck och chark branschen. Detta borgar för att kvaliteten kommer att hålla högsta klass inom varje delmoment, såväl inköp, slakt, styck, hygien, djuromsorg som distribution.
Kils Slakteri AB är av Livsmedelsverket godkänt för hantering av köttråvaror. Genom återkommande revisioner där företagets kvalitetsplan revideras både teoretiskt och praktiskt säkerställer Livsmedelsverket att gällande lagstiftning följs och att en god hantering av färskvaror säkerställs.